Popis
Swiss Water (SW) – Švýcarský vodní proces je proces, u kterého se nepoužívají žádné chemické látky. Kofein se odstraní pomocí vody a aktivního uhlíku. Je to nejšetrnější, nejdražší, ale nejlepší metoda.
Jak název napovídá, proces byl vyvinut ve Švýcarsku v 80. letech minulého století. Zelená káva se namáčí na několik hodin v horké vodě a páře a louhuje se z ní kofein. Voda se pak s kofeinem filtruje přes uhlíkové filtry, které kofein zachytí.
Chuť bezkofeinové kávy ani nepoznáte od normální kofeinové.
Chuť: oříško-čokoládová s jemnou karamelovou a ovocnou chutí
Pražení: střední
Acidita: nízká
Sběr zrn: ruční
Skladování:
Pro zachování čerstvosti a vůně skladujte kávu nejlépe v ledničce nebo mrazáku ve vzduchotěsné nádobě nebo v originál balení.
Nedoporučujeme kávu nechávat v teple, oleje, které má káva v sobě by se dostaly ze zrna ven a časem zoxidují a žluknou, což se projeví na finální chuti kávy.
Káva je bez chemie a konzervantů.